Liedon hyvän olon palvelut

Löydät meiltä monipuoliset Liedon hyvän olon palvelut, jossa itsenäiset yrittäjät tarjoavat palveluja Aito hyvän olon kauppa Liedon tiloissa.  

RelaxSaila Hoitola & Suolahuone

RelaxSaila hoitola on aloittanut toimintansa vuonna 2010 Forssassa ja suolahuone hoitolan yhteydessä on aloittanut 2012. Hoitolan valikoimaan kuuluu klassinen hieronta, sekä ayurvedinen (perinteinen intialainen) pää- ja kasvohoito. Saila on koulutukseltaan koulutettu hieroja (2000) ja kalevalainen jäsenkorjaaja (2012). Tällä hetkellä opinnot ovat käynnissä Suomalaiseksi Perinnehoitajaksi, josta Saila tekee tällä hetkellä hoitoja opiskelijana. Toukokuussa 2019 RelaxSaila saapui Lietoon ja suolahuone ja hoitolapalvelut ovat nyt saatavillasi Liedossa.

 

HOIDOT

*Klassinen hieronta

*Ayurvedinen pää- ja kasvohoito

Ayurvedinen pää-ja kasvohieronta kuuluu intialaiseen hoitoperinteeseen, joka on tuhansia vuosia vanha luonnonlääkintämenetelmä. Hoidossa käsitellään pää, niska, hartiat, selkä sekä kasvot käyttäen ayurvedisia hoitoöljyjä. Hoito auttaa lihasjännityksiin, poistaa epämiellyttävää kuumuuden tunnetta päässä, rauhoittaa mieltä ja vähentää yliaktiivista ajatustoimintaa. Sulje silmäsi ja nauti. Hoidossa asiakas istuu ensin tuolilla jolloin hoidetaan päänahka, selkä ja kädet. Lopuksi asiakas käy hoitopöydälle missä hoidetaan kasvot pehmeästi marmapisteitä painelemalla. Marmapisteet ovat lähes yhteneviä akupisteiden kanssa.

*Suomalainen perinnehoito

Suomalainen Perinnehoitaja on koulutettu perinnehoitojen ammattilainen, jonka keskeiseen osaamiseen kuuluvat Suomalainen Perinnehieronta ja jäsenkorjaus. Jäsenkorjauksella tarkoitetaan suomalaiseen kansanperinteeseen perustuvaa selkärangan nikamien sekä käsien ja jalkojen nivelten luonnonmukaista liikehoitoa. Perinnehoitajan työkaluihin kuuluu hieronnan ja siihen yhdistetyn jäsenkorjauksen lisäksi esim. pistepainantaa ja syvävenyttelyä sekä kuivakuppausta.

 

SUOLAHUONE

Suolahoitoa voidaan käyttää mm. seuraavien sairauksien hoidossa:

· astma · akuutti hengitysteiden sairaus · krooninen hengitysteiden sairaus · krooninen nielutulehdus · krooninen tonsilliitti (nielurisatulehdus) · krooninen poskiontelotulehdus · krooninen nenäontelotulehdus · krooninen keuhkoputken tulehdus · toistuvat keuhkoputki- tai keuhkotulehdus · krooninen ja akuutti korvatulehdus · toistuvat virusinfektiot · heinänuha ja allergiset reaktiot · atooppinen iho · psoriaasis · ihottumat

Vaihtoehtoisten hoitomenetelmien käytöllä on hengityselinsairauksissa suuri merkitys. Nämä menetelmät ovat fysiologisia ja niillä on laajat käyttömahdollisuudet. Ne vähentävät lääkkeiden käyttötarvetta, toimivat ennaltaehkäisevästi ja nopeuttavat kuntoutumista.

Suolahuonehoito annetaan nimensä mukaan suolalla vuoratussa huoneessa. Seinäpinnoissa, katossa ja lattiassa oleva huokoinen suolakerros aiheuttaa huoneilmaan voimakkaan negatiivisen ionisaation, joka helpottaa omalta osaltaan hengitystä. Hoidon aikana huoneilmaan puhalletaan puhtaasta suolasta (NaCl) suolageneraattorilla tehtyä hyvin hienojakoista suolapölyä. Hoidon kannalta on hyvin merkittävää, että suolapöly on tehty välittömästi ennen hengitystä, koska juuri hakattu suolapölyhiukkanen (alle 5 µm) on aktiivinen ja tunkeutuu tehokkaasti kaikkialle hengityselimiin ja myös ihohuokosiin.

Hengitysilman mukana menevällä suolapölyllä on tulehduksia pienentävä ja limaa irrottava vaikutus hengitysteissä, se ohentaa paksuuntuneita limakalvoja ja tältä osin helpottaa hengitystä. Kuiva suolapöly tunkeutuu myös tehokkaasti hengitysteiden äärialueille. Ihohuokosiin joutuessaan suolapöly imee ympäröivästä ilmasta kosteutta itseensä, tämän ansiosta iho pysyy kosteana ja kimmoisena, samalla suolalla on desinfioiva vaikutus.

Suolahuonehoito sopii kaiken ikäisille ja voidaan käyttää lähes kaikissa hengityselinsairauksissa ja ihottumissa, vaikeissa tapauksissa lääkärin antamien ohjeiden mukaisesti. Ajoittain käytettävää lääkitystä voidaan vähentää oireilun vähenemisen myötä, jatkuvan lääkityksen vähentämisessä seurataan lääkärin ohjeita. Suolahuonehoidossa elimistöön kulkeutuvan suolan määrä on niin vähäinen, ettei se aiheuta ylimääräistä turvotusta tai verenpaineen nousua.

Suolahuonehoito kestää 40 min / kerta. Pienillä lapsilla ja vaikeissa tapauksissa ensimmäiset hoidot kestävät 5–10 min. Parhaimmat tulokset suolahuonehoidosta saadaan, kun hoitojakso on tiivis ja jaksoon kuuluu useita hoitokertoja 5–10. Suolahuonehoitoa voi ottaa vaikka päivittäin. Hoito voidaan aloittaa vaikeissa tapauksilla ilman suolapölytystä, jolloin suolahuoneen pintojen aiheuttama voimakas negatiivinen ionisaatio antaa riittävän hoitovaikutuksen.

Suolahuone on mitoitettu neljälle. Huomioithan, että kanssasi hoidossa voi olla muitakin.

Hengitysteiden hoidossa vaatetuksena rento asu, ihon hoidossa suolan tulee päästä iholle, joten uima-asu tai sortsit ja toppi on hyvä varustus. 

 

HINNASTO

Klassinen Hieronta

30min 32€

45min 39€

60min 45€

90min 60€

Suomalainen perinnehoito

60 min 50€

Ayurvedinen pää- ja kasvohoito

n.60min 52€

 

Suolahuone

Kertakäynti 18€

3-kortti 51€

5-kortti 80€

10-kortti 150€

Alle 12vuotiaat puoleen hintaan

Alle 7 vuotiaan kanssa huoltaja ilmaiseksi

 

Lisätietoja ja ajanvaraus

040-590 2093, saila.jarvinen@relaxsaila.fi

www.relaxsaila.fi

Sähköinen ajanvaraus tästä!

 Ajanvaraus toimii myös puhelimitse, s-postilla tai tekstiviestillä. 

Hoitojen aikana Sailalla on puhelin äänettömällä, joten hän soittelee takaisin heti kun voi.

Peruutukset viimeistään edellisenä päivänä. Peruuttamattomasta ja samana päivänä peruutetusta 

ajasta veloitetaan puolet hoidon hinnasta.

 


Minnan Laventeli

AROMAHIERONTA tehdään eteerisillä öljyillä ja klassisesta hieronnasta poiketen hierontaliikkeet ovat kevyemmät, joskin täydellisesti rentouttavat. Hoidon jälkeen asiakkaalla on ihanan levollinen, nirvanaa muistuttava hyvä, kevyt olo! Asiakas saa itse valita toivomansa hierontaöljyn vaikutuksen mukaan. Vaihtoehtoina on esim. virkästävää, rentouttavaa, lihaskipuja hoitavaa ja nestekiertoa parantavaa öljyä tai öljyn voi valita ihan vain tuoksunkin mukaan.

Hinta 60 €, 1 h 

 

INTIALAINEN PÄÄHIERONTA on hoitomuoto, joka lievittää stressiä ja rentouttaa. Se tuo helpotusta särkeviin sekä jäykkiin niska- ja hartialihaksiin. Niska ja hartiat kuuluvat lihasryhmiin, joihin stressi kasautuu. Hierominen voi tuoda heti helpotusta ja lihasten jännitystilat laukeavat. Intialaisessa päähieronnassa käsitellään niska, hartia, olkavarret, pää, kasvot ja korvalehdet. Intialainen päähieronta on turvallinen, miellyttävä ja tehokas hoitomuoto.

Hinta 45 €, 45 min

         30 €, 30 min

REIKI

Reiki on japanilaisen Mikao Usuin 1920-luvulla kehittämä energiahoito. Reikihoidoissa terapeuttista ja parantavaa energiaa välittyy hoitajan käsien kautta hoidettavaan. Reiki-hoito rentouttaa, puhdistaa ja virkistää. Hoito kanavoituu automaattisesti juuri sinne, missä sitä eniten tarvitaan. Reiki hoitaa niin fyysistä kehoa kuin mielen ja sielun tasoakin. Reiki tuo ohjausta esimerkiksi elämänmuutoksiin tai stressaavaan tilanteeseen. Reiki-hoito on turvallinen ja lempeä hoito, joka sopii kaikille.

Hinta 50 €, 60 min

 

SHIATSU on kehonkäsittelymuoto, joka perustuu kiinalaisen akupainannan perinteeseen. Shiatsu on kehitetty noin 1000 vuotta sitten. Shiatsu on kokonaisvaltainen kehonhoitomuoto, joka perustuu kehon väitetyillä energiakanavilla eli meridiaaneilla sijaitsevien akupunktiopisteiden paineluun. Hoidossa meridiaanien akupisteet käydään läpi muun muassa peukaloilla ja jalkaterillä painellen. Lisäksi hoito sisältää hierontaa, venyttelyjä ja heilutteluja.

Hinta 60€ 60min

 

CHI KUNG-PÄÄNHOITO

Chi kung-päänhoito on rentouttava hoito, jossa käsitellään pään ja niskan alueen tärkeimmät akupunktiopisteet. Pehmeät painallukset hemmottelevat kehoa ja mieltä sekä poistavat jännityksiä. Hoitoa käytetään esim. pääsärkyyn stressiin ja unettomuuteen.

Hinta 30€ 30min

ENERGEETTINEN JÄSENKORJAUS

Bodymind Energy Balancing Method on kattava energiahoitomenetelmä, joka sisältää useita tekniikoita erityyppisten ongelmien hoitoon. Menetelmä sisältää tekniikoiden lisäksi ymmärryksen siitä, mistä kehon ongelmat syntyvät ja miten ne näkyvät kehossa ja mielessä. Ongelma voi olla fyysinen tai psyykkinen. Hoitaminen tapahtuu seisten, istuen tai hoitopöydällä. Hoidon aikana käydään keho kokonaisvaltaisesti läpi.

 

Mitä voidaan hoitaa: Hoito voi olla avuksi kaikentyyppisissä ongelmissa, kuten kiputilat, tunnetason ongelmat, autoimmuunihäiriöt, immuunijärjestelmän ongelmat, elimellisesti häiriöt ja kehon asentovirheet. Energiahoito vaikuttaa pääasiassa hermojärjestelmän kautta ja on siksi kokonaisvaltainen.

Hoito aloitetaan alkuhaastattelulla. Varsinainen hoito aloitetaan energeettisellä jäsenkorjauksella, jolla korjataan asentovirheitä. Muita tekniikoita käytetään tarpeen mukaan. Lopuksi tehdään kivun hoito jos tarpeellista.

Hoitoon kannattaa tulla rennoissa vaatteissa.

HARJOITUSHOITONA 40€ 75min

 

Varaukset ja lisätiedot

SÄHKÖINEN AJANVARAUS TÄSTÄ

Minna Aarnio, puh. 050-361 9205, Minna.aarnio@kolumbus.fi.

Sähköinen ajanvaraus: https://slotti.fi/booking/tupalanmaenpuoti/ 

Hieroja Ritva Mäntsälä

Ritva on valmistunut hierojaksi v.1987 sekä tämän jälkeen opiskellut lisäksi perinteistä jäsenkorjausta. 

Tällä hetkellä Ritva käy hieromassa laulu-ja soittokeikkojen ohessa. 

Ritvalle ajanvaraus hierontaan tai jäsenkorjaukseen puhelimitse 050 581 6161.

Hermoratahieroja 

Minna Kaurinkoski


NYT MYÖS OPPILASTYÖNÄ PERINTEISTÄ JÄSENKORJAUSTA!

 

Hermoratahieronnassa hoidetaan koko keho kokonaisvaltaisesti päästä varpaisiin. Hieronnassa hoidetaan pitkittäiset ja poikittaiset hermoradat sekä aivo- ja selkäydinhermot. Ääreishermoston kautta saadaan kuntoutettua myös keskushermosto. Hoidolla saadaan verenkierto, imunestekierto, aineenvaihdunta, ruoansulatus ja hormonitoiminta elpymään, jolloin keho puhdistuu kuona-aineista, sisäelimet vahvistuvat, ravintoaineet imeytyvät paremmin ja hormonitoiminta tasapainottuu.

Tarkoituksena on herätellä kehon oma, luonnollinen puolustusmekanismi toimimaan ja sitä kautta sairauksien aiheuttamat oireet saadaan helpottumaan tai poistumaan kokonaan. Hermoratahieronta sopii kaikenikäisille. Rajoitukset hoitoon ovat raskaus, juuri tehty leikkaus, elinsiirto. Mihin hermoratahieronnasta on saatu apua: päänsärky, niska- ja hartiaseudun vaivat, selkäkivut, väsymys, allergiat, migreeni, reuma, diabetes, ihottuma, epilepsia, vatsavaivat, paniikkihäiriö, unettomuus, hormonihäiriöt, sydän-, maksa- ja munuaisvaivat, lihasvaivat, ruoansulatus- ja imeytymishäiriöt, aineenvaihduntahäiriöt. Hermoratahieronta sopii hyvin rentoutukseen.

Yksi hermoratahierontakerta kestää 1,5 - 2 tuntia. Hoito tehdään peukaloilla ja sormenpäillä painellen paina ja pyöritä tekniikkaa käyttäen. Koko keho hoidetaan päästä varpaisiin. Hoito on hellävarainen, rentouttava ja kivuton. Hoidon aikana on tarkoitus rentoutua, silloin hoito vaikuttaa kaikkein tehokkaimmin. Hieronta voidaan tehdä vaatteiden päältä, joten asiakkaalla voi olla ohut vaatetus.

Hermoratahieronnan jälkeen olisi hyvä juoda runsaasti vettä. Tämä tehostaa kuona-aineiden poistumista elimistöstä ja voi helpottaa paranemiskriisin aiheuttamia oireita. Hoidon jälkeen tulisi välttää fyysistä rasitusta ja antaa elimistön rentoutua ja levätä. Näin hoidosta saa parhaimman hyödyn. Hermoratahieronta sopii yksittäisenä hoitona rentoutumiseen. Kroonisiin vaivoihin parhaimmat hoitotulokset saadaan käymällä viiden hoitokerran sarja. Hoidot käydään n. viikon välin. Jatko 2-4viikon välein.

Ajanvaraus ja lisätiedot

puh. 0405525585 / minnamelinna@gmail.com.

Homeopaatti Suvi Hyvönen


Tulossa.


Life Coach Elina Railamaa


Tulossa.

Ravintoterapia Tiina Ojala

Ravintoterapia pohjautuu funktionaalisen lääketieteen oppeihin. Se on yksilöllistä ja kokonaisvaltaista terveyden tukemista ravinnon avulla. Ennen vastaanotolle tuloa asiakas saa taustatietolomakepaketin täytettäväkseen. Vastaanotolla kartoitetaan kokonaisvaltaisesti asiakkaan terveyteen vaikuttavia asioita sekä mahdollisia syitä haastattelujen ja lisäkyselykaavakkeiden avulla. Asiakas saa yksilölliset ohjeet oman terveytensä tukemiseen. Ensisijaisena asiana ovat tarvittavat ravintomuutokset kehon tukemiseksi ja terveyden ylläpitämiseksi. Tarvittaessa asiakas saa myös yksilölliset kehoa tukevat tukiravinneohjeistukset.

Joogaohjaaja Kaisa Jumppainen

Mitä jooga on? 

Lyhyesti, jooga on harjoitus, jossa pyritään yhdistämään mieli ja keho hengityksen avulla toisiinsa. 

Ihmiset harrastavat joogaa eri syistä: toiset haluavat kehittää fyysistä suorituskykyään, toiset hakevat rentoutumista, toisille se on osa hindulaisuudesta tuttua tiedon tien harjoittamista ja joillekin täydentävää lajiharjoitusta.

Jooga ei ole pelkästään notkeille, vaan se on laji, jossa kankeaksikin itsensä kokevat kehittyvät nopeasti. Jos olet tottunut treenaamaan veren maku suussa, joogan avulla saatat ymmärtää, että harjoitella voi myös lempeästi, omaa olotilaa kunnioittaen. 

Hengitys on tärkeä osa joogaharjoitusta ja oman hengityksen tiedostaminen ja sen harjoittaminen saattavat auttaa myös monissa arkisissa tilanteissa.

Oma joogapolkuni

Oma kiinnostukseni joogaan alkoi 2000-luvun alkupuolella. Innostuin erityisesti  lämpöjoogasta ja koin nopeasti joogan eheyttävänä ja hyvinvointia lisäävänä liikuntamuotona. Tämä antoi sysäyksen kouluttautua itsekin joogaohjaajaksi. Valmistuin RYT-200 joogaohjaajaksi keväällä 2019 turkulaisesta Pure Movesta. Tällä hetkellä teen ohjauksia lehtorin työn ohella. Pyrin olemaan ohjaajana lempeä, selkeä ja kannustava. Harjoitus voi olla mielestäni samaan aikaan pehmeä ja voimakas ja itsensä haastaminenkin on joskus paikallaan. 

Haluan ohjata matalan kynnyksen joogaa ja ohjaan koulussani joogaa työtovereille  ja oppilaille. Pidän koulussa myös joogavälitunteja, joille oppilaat voivat tulla joogaamaan, kääntymään sisäänpäin ja keskittymään hengitykseen oppituntien välillä. Energisoivan hathajoogan ja hoitavan yin-joogan lisäksi olen ohjannut myös palauttavaa laudejoogaa saunan lämmössä. 

Aito kauppa Liedossa alkaa 4.10. sunnuntaisin pienryhmä klo 18.30. Mukaan oma alusta.

Tulen myös ohjaamaan esimerkiksi työhyvinvointipäiville, kaveriporukoille, urheiluseuroihin ja pienille ryhmille joogaa. Kysy lisää, kerron mielelläni. 

Kyselyt ja varaukset kaisa.jumppainen@gmail.com /Kaisa Jumppainen, tmi Keikas

JomonShindo kouluttaja ja hoitaja Oili Forssman


JomonShindo on japanilaisen Kazuki Kuratomin kehittämä kokonaisvaltainen kehonhuoltomenetelmä. JomonShindo rentoutusvenyttelyä voi tehdä yksi tai parin kanssa. Usein ohjaaja tulee myös tukemaan venytyksiä. Harjoituksia tehdessä opettelemme kuuntelemaan omaa kehoa. Harjoitusten ja hengityksen avulla voi rentoutua ja päästää irti kehon ja mielen jännityksestä. Tunneilla ikään kuin istutetaan oman kehon ääreen kysymään mitä sille kuuluu.

Oma JomonShindo polkuni alkoi 2000 -luvun alussa Shindo hoidoilla lisäksi osallistuin rentoutusryhmään. 2000-luvun puolivälissä valmistuin Shindo-ohjaajaksi ja myöhemmin Jomon-ohjaajaksi. Nyt olen täydentänyt koko JomonShindo kokonaisuuden eli olen JomonShindo kouluttaja ja hoitaja myös.