Joogaohjaaja Kaisa Jumppainen

Mitä jooga on? 

Lyhyesti, jooga on harjoitus, jossa pyritään yhdistämään mieli ja keho hengityksen avulla toisiinsa. 

Ihmiset harrastavat joogaa eri syistä: toiset haluavat kehittää fyysistä suorituskykyään, toiset hakevat rentoutumista, toisille se on osa hindulaisuudesta tuttua tiedon tien harjoittamista ja joillekin täydentävää lajiharjoitusta.

Jooga ei ole pelkästään notkeille, vaan se on laji, jossa kankeaksikin itsensä kokevat kehittyvät nopeasti. Jos olet tottunut treenaamaan veren maku suussa, joogan avulla saatat ymmärtää, että harjoitella voi myös lempeästi, omaa olotilaa kunnioittaen. 

Hengitys on tärkeä osa joogaharjoitusta ja oman hengityksen tiedostaminen ja sen harjoittaminen saattavat auttaa myös monissa arkisissa tilanteissa.

Oma joogapolkuni

Oma kiinnostukseni joogaan alkoi 2000-luvun alkupuolella. Innostuin erityisesti  lämpöjoogasta ja koin nopeasti joogan eheyttävänä ja hyvinvointia lisäävänä liikuntamuotona. Tämä antoi sysäyksen kouluttautua itsekin joogaohjaajaksi. Valmistuin RYT-200 joogaohjaajaksi keväällä 2019 turkulaisesta Pure Movesta. Tällä hetkellä teen ohjauksia lehtorin työn ohella. Pyrin olemaan ohjaajana lempeä, selkeä ja kannustava. Harjoitus voi olla mielestäni samaan aikaan pehmeä ja voimakas ja itsensä haastaminenkin on joskus paikallaan. 

Haluan ohjata matalan kynnyksen joogaa ja ohjaan koulussani joogaa työtovereille  ja oppilaille. Pidän koulussa myös joogavälitunteja, joille oppilaat voivat tulla joogaamaan, kääntymään sisäänpäin ja keskittymään hengitykseen oppituntien välillä. Energisoivan hathajoogan ja hoitavan yin-joogan lisäksi olen ohjannut myös palauttavaa laudejoogaa saunan lämmössä. 

Aito kauppa Liedossa alkaa 4.10. sunnuntaisin pienryhmä klo 18.30. Mukaan oma alusta.

Tulen myös ohjaamaan esimerkiksi työhyvinvointipäiville, kaveriporukoille, urheiluseuroihin ja pienille ryhmille joogaa. Kysy lisää, kerron mielelläni. 

Kyselyt ja varaukset kaisa.jumppainen@gmail.com /Kaisa Jumppainen, tmi Keikas