Oliiviöljy 1ltr BioPlanete

Oliiviöljy 1ltr BioPlanete
Oliiviöljy 1ltr BioPlanete
14,50 €
Sisältää alv. 14.00 %
Tuote on tilapäisesti loppunut.
Tuotenumero 3445020423502

Oliiviöljy extra neitsyt luomu - mieto. Pehmeän ja miedon makuisena tämä on erityisen monikäyttöinen extra neitsyt oliiviöljy, joka sopii myös paistamiseen. Korkeaa luomulaatua edulliseen litrahintaan!

Pakkaus: 1 l

Lisätiedot: luomu, vegaaninen

 

Lisätietoa oliiviöljystä

Oliiviöljy valmistetaan legendaarisen hopeahohtoisen ja ikivihreän oliivipuun hedelmistä. Oliivit murskataan tahnaksi, ja tahnasta erotetaan öljy separaattorin (sentrifugin) avulla. Öljy suodatetaan ja pullotetaan. Oliiviöljy on keskeinen osa Välimeren maiden asukkaiden ruokavaliota, ja on saavuttanut suosiota muissakin maissa terveyttä edistävänä gourmet-öljynä.

Oliiviöljyistä on olemassa eri laatuluokituksia ja monenlaisia makuja, lähes mauttomasta voimakkaan täyteläiseen. Neitsyt (virgin) -merkintä tarkoittaa mekaanisesti puristettua öljyä, jota ei ole kemiallisesti käsitelty tai raffinoitu. Tämä säilyttää parhaiten öljyn maun, laadun ja ravintoaineet. Extra neitsyt (extra virgin) on harvinaisille huippulaatuisille oliiviöljyille varattu termi.

Oliiviöljy on loistava kertatyydyttymättömien rasvojen (omega-9) lähde. Keskimääräinen rasvahappokoostumus per 100g:
tyydyttyneitä 17g
kertatyydyttymättömiä 68g
monityydyttymättömiä 15g (josta omega-6: 14g ja omega-3: 1g)
E-vitamiinia (alfatokoferoli) 20mg

Käyttöehdotukset:
* Salaatinkastikkeeksi vihreisiin tuoresalaatteihin
* Mausteena erilaisissa ruuissa, täyteläistämään ja pehmentämään makua
* Sämpylä- ja leipätaikinoihin
* Loraus pastan päälle
* Vaalean leivän kanssa

Säilytys: Säilytä oliiviöljyä valolta ja kuumuudelta suojattuna, esimerkiksi ruokakomerossa. Käytä 1-2 kuukauden sisään avaamisesta, jolloin maku ja ravintoaineet säilyvät parhaimpana.

Arvostelut 0 arvostelua