Hapanleipä 1kg

Hapanleipä 1kg

21,90 €
sis. 14 % ALV

Hertta hapanleipä

Hertta on perinteisesti juurella leivottu hapanleipä, jossa on rehti "rukiinen" maku. Hertan tunnistaa sydänkuvioista pinnalla.

Valmistusaineet: vesi, karkea tattarijauho, täysjyväriisijauho, maissijauho, pellavansiemenrouhe, psyllium, vuorisuola (n. 1,1 %) ja taikinajuuri (edellisestä taikinasta)


Ruutu kuminahapanleipä 

Ruutu on hapanleivistämme tummin ja maustettu kuminalla. Ruudun tunnistaa ruutukuvioinnista. Se muistuttaa maultaan, väriltään ja rakenteeltaan erehdyttävästi Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa suosittua kuminaruisleipää. Myös Ruutu on (luontaisesti) gluteenitonta eli keliaakikoillekin sopivaa.

Valmistusaineet: vesi, karkea tattarijauho, täysjyväriisijauho, tumma tefjauho, pellavansiemenrouhe, psyllium, kumina, vuorisuola (n. 1,1 %) ja taikinajuuri (edellisestä taikinasta).


Toivo hapanleipä

Toivo on hapanleipäperheen uusin tulokas: tumma ja miedommin hapan hapanleipä, joka leivotaan tattarista ja ravinteikkaasta tummasta tefjauhosta. Pyöreän Toivon tunnistaa ankkurikuvioinnista leivän pinnalla.

Valmistusaineet: vesi, karkea tattarijauho, tumma tefjauho, pellavansiemenrouhe, psyllium, vuorisuola (n. 1,0 %) ja taikinajuuri (edellisestä taikinasta).


Tapio hapanleipä

Tapio on mutkaton ja maukas hapanleipä, joka leivotaan yksinomaan tattarista. Tattarin ominaisuus on sen maltillisempi vaikutus verensokeriin. Tapio-leipäset ovat sydämenmuotoisia.

Valmistusaineet: vesi, karkea tattarijauho, pellavansiemenrouhe, psyllium, vuorisuola (n. 0,9 %) ja taikinajuuri (edellisestä taikinasta).


Eväkäs

Eväkäs on perinteisesti juurella leivottu hapanleipä, jonka happamuus perustuu Hertan tavoin riisiin. Eväkäs on ruispalojen mallinen ja siksi näppärä juuri eväsleipänä. Sen tunnistaa kalan kuvasta pinnalla. Eväkäs on kermatoffeen väristä.

Valmistusaineet: vesi, karkea tattarijauho, täysjyväriisijauho, tattarilese, psyllium, vuorisuola (n. 1,0 %) ja taikinajuuri (edellisestä taikinasta).


Puusepän leipä 

Puusepän leipä on perinteisesti juurella leivottu tattariton hapanleipä. Maussa on vivahdus omenaa. Puusepän leipä on ruispalojen mallinen ja siksi näppärä juuri eväsleipänä. Sen tunnistaa viulun kuvasta pinnalla. Puusepän leipä on hyvin tummaa väriltään tumman tefjauhon ansiosta.

Valmistusaineet: vesi, täysjyväriisijauho, tumma tefjauho, maissijauho, pellavarouhe, psyllium, vuorisuola (n. 1,1 %) ja taikinajuuri (edellisestä taikinasta).

Arvostellaaksesi tuotteen sinun pitää kirjautua sisään.